* РБК — новости

* *

Главная Новости

Приготування качиних стегенець. Рецепти приготування качиних ніжок

Опубликовано: 22.10.2018

Запечені качині ніжки - смачне і соковите блюдо   з птиці, особливо якщо воно нудилося в духовій шафі не менше 2 годин. Воно тоді за смаком починає нагадувати тушонку - м'ясо стає ніжним, що тане в роті і прекрасно відшаровується від кісток. Запечені качині ніжки стануть ідеальним дуетом для будь-якого гарніру, особливо з круп або овочів. Для рецепта вам необов'язково використовувати саме цю частину птиці, ви можете купувати качину грудку і інші частини тушки. Якщо ви збираєтеся додавати до запікання овочі, то робити це потрібно за 30-40 хвилин до закінчення, так як при спільному приготуванні овочі перетворяться в кашу.

Вам будуть потрібні:

2 качині ніжки 50 мл медово-гірчичного соусу 1 жменя сушеного чебрецю 2 жмені солі 1 ч. Л. рослинного масла 2 щіпки меленого чорного перцю

приготування

1. Качині ніжки промиємо у воді і видалимо з шкіри забруднення або залишки пір'я, якщо такі присутні на ній. Викладемо ніжки в салатник або глибоку миску. Додамо сушений чебрець і сіль. Якщо у вас є свіжий чебрець, то промийте, дрібно наріжте його і всипте в ємність. Влийте медово-гірчичний соус і акуратно все перемішайте. Залиште мінімум на 30 хвилин, максимум на ніч, щоб м'ясо огорнулося ароматами трав і меду з гірчицею. За бажанням ви вільні додавати і інші спеції, наприклад: мелену сушену паприку, орегано, розмарин і т. Д.

2. Як тільки час маринування закінчиться - викладіть качині ніжки в змащену олією вогнетривку форму, найкраще керамічну з кришкою, і помістіть її в холодну духовку. Увімкніть духовку на 200С і запікайте ніжки приблизно 2 години. Після цього вимкніть духовку і дайте страві злегка охолонути перед витяганням форми.

3. Запечені качині ніжки будуть мати рум'яну апетитну кірочку і багато виділився соку або жиру - ви можете злити його в яку-небудь ємність з кришкою і помістити в холодильник, щоб використовувати в подальшому.

4. Викладіть рум'яні ніжки на блюдо і подавайте до столу гарячими разом з різними соусами або сметаною, свіжою зеленню.

Якщо ви ще не готові замахнутися на цілу качку, фаршировану яблуками, або тихий сімейний вечерю не передбачає наявності гостей, почніть з малого - качиних ніжок або грудки. Як приготувати качині ніжки? Точно також, як і курячі стегенця: їх можна гасити, смажити, але найкраще запікати в духовці. М'ясо качки ніжне, щільне, вона соковитіше і жирніше курки, і його практично неможливо «пересушити» в процесі приготування.

Качині ніжки в духовці - рецепт

Складові:

Для страви:

качині ніжки - 2 шт .; сіль -1 ч. ложка; перець чорний мелений -1/2 ч. ложки; чебрець (сушений) -1/2 ч. ложки.

Для соусу:

часник -1 зубок; малина свіжа -1 ст .; вино (червоне сухе) - 1ст. ложка; оцет (червоний винний) -2 ч. ложки; апельсин (невеликий) - 1шт. цукор - 4 ч. ложки; сіль і мелений білий перець - за смаком.

приготування

Готуємо качині ніжки до запікання. Зрізаємо зайвий жир, обережно надрезаем кожув декількох місцях, намагаючись не пошкодити м'ясо. Так жир буде легше витоплюється і утворюється хрустка скоринка.

Гарненько натираємо ніжки сумішшю солі, перцю і чебрецю, загортаємо в харчову плівку і витримуємо пару годин при кімнатній температурі, а краще покласти в холодильник на всю ніч.

Після ніжки обполіскувати в холодній воді, висушуємо паперовим рушником. Кладемо в жаровню і ставимо на 2 години в духовку, розігріту до 150 градусів. Качині ніжки краще запікати досить довгий час на невеликому вогні, так що це рецепт для терплячих і не дуже голодних. На другій годині приготування кілька разів змащуємо ніжки жиром з дна жаровні.

Для соусу змішуємо в блендері 2/3 склянки малини, апельсиновий сік і цедру, оцет, вино, цукор. Отримане пюре протираємо через сито, щоб позбутися від насіння. Дрібно ріжемо часник і злегка обсмажуємо його на качиному жиру (максимум хвилини!), Вводимо його до малиново-помаранчевій суміші.

Соус доводимо до кипіння і тримаємо на повільному вогні кілька хвилин, постійно помішуючи, поки він не втратить в обсязі близько третини і трохи не загусне. Додаємо цілі ягоди малини, кип'ятимо ще півхвилини, солимо, перчимо, знімаємо з вогню.

Поливаємо соусом запечені качині ніжки. Гарнір повинен бути дуже простим, нейтральним. Найкраще підійде легкий зелений салат.

Качині ніжки з яблуками

Складові: качині ніжки - 4 шт .; яблука (зелені, кислі) - 3 шт .; розмарин (сушений) - 2 ч. ложки; сіль, перець - за смаком.

приготування

Зрізаємо з ніжок зайвий жир, солимо, перчимо, посипаємо розмарином. Загортаємо в харчову плівку і маринуємо кілька годин. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Надрізаємо на ніжках шкіру в декількох місцях, викладаємо їх в форму. Вільні простір заповнюємо четвертинками яблук. Накриваємо фольгою і запікаємо близько години.

Виймаємо печеня з духовки, поливаємо зверху виділився жирком і відправляємо знову на півгодини в піч - підрум'янитися (вже без фольги).

Подаємо качині ніжки з запеченими яблуками, картопляним пюре і брусничним соусом. Неймовірно смачно!

Качині ніжки: рецепт їх - просто знахідка для господині. Адже що може бути краще смачного ситного м'ясного блюда на обід? Але як приготувати качку, щоб її похвалили домашні?

Рецепти приготування качиних ніжок бувають з приготуванням на сковороді або в духовці. Качка - чудове м'ясо. Але є багато нюансів в її готуванні. Адже качка відома своєю жирністю, іноді навіть надмірної, а також жорсткістю структури м'яса.   Тому дані рецепти допоможуть не тільки смачно приготувати її, але також позбавити від недоліків. Наприклад, підкреслити її ніжний смак апельсинами.

Інгредієнти (на 6 порцій):

6 качиних ніжок; 2 апельсина; 1 цибулина; 2 ст. л. оливкового масла; 1 ч. Л. крохмалю; 1 ст. води; цедра апельсина; сіль перець.

Спосіб приготування

Додати до качці сіль, перець і ретельно її обсмажити з усіх боків на невеликому вогні в каструлі або іншої ємності з високими бортиками в гарячому оливковій олії. Підсмажене м'ясо вийняти з глибокої сковорідки і викласти на тарілку.

На тій же сковороді добре прожарити цибулину і всипати до неї крохмаль. Ретельно перемішати. Качку перекласти назад в сковорідку, додати до неї апельсиновий сік і влити туди 1 склянку води. Закрити кришкою і продовжувати готувати на слабкому вогні, поки качка не стане м'якою. Прибрати кришку і тушкувати додатково кілька хвилин, поки соус не стане зовсім густим.

Соус влити в соусницю, посипати цедрою апельсина. Викласти ніжки на велику тарілку, присипати цедрою, зверху рясно полити соусом. Подавати до столу гарячими. Як гарнір можна використовувати рис.

Можна приготувати качині ніжки в духовці.

Інгредієнти (на 2 порції):

2 качині ніжки; 0,5 кг картоплі; 4 яблука; 1 цибулина; 0,5 ч. Л. перцю; 1 ч. Л. солі; мускатний горіх; 1-2 гілочки чебрецю.

Спосіб приготування

Качині ніжки ретельно вимити під проточною водою, просушити паперовими рушниками або серветками. Посолити, поперчити, додати мелений мускатний горіх. Відкласти м'ясо на пару-трійку годин, щоб воно увібрало в себе аромат і пікантність спецій. З ніжок слід прибрати зайвий жир.

Молоду картоплю акуратно помити і очистити від бруду. Нарізати великі картоплини на дольки, а маленькі - на половини. Посолити їх. Яблука помити, очистити від шкірки, видалити кісточки і нарізати часточками. Цибулину очистити від лушпиння, нарізати.

У деко з високими бортиками покласти шари м'ясного жиру, скибочки цибулі, качині ніжки. Закрити кришкою або затягнути фольгою. Нагріти духовку (200 градусів). Надіслати лист в духовку, щоб жир почав танути.

Коли жир стоп, на низ качатниці викласти часточки картоплі, яблучка і чебрець. Зверху - качині ніжки. Закрити фольгою і пекти в заздалегідь підготовленої духовці.

За кілька хвилин до готовності прибрати фольгу, дозволивши скоринці придбати золотистий відтінок. Сервірувати птицю слід з гарячою картоплею на просторій тарілці. Додати гілочку чебрецю.

Інгредієнти (на 2 порції):

4 качиних стегенця; 2 ст. л. меду; 2 ст. л. лимонного соку; 2 ст. л. оливкового масла; 2 ст. л. гірчиці; 0.5 ч. Л. розмарину; 1 ст. л. спецій; 0.5 ч. Л. часнику.

Спосіб приготування

Видалити зайвий жир з ніжок. Надрізати шкірку хрест-навхрест, але ні в якому разі не саме м'ясо. Змішати всі складові для маринаду і покрити їм качку. Втирати його потрібно дуже ретельно. Потім викласти м'ясо в ємність з щільно закривається кришкою. Прибрати в холодильник на 24 години. Вийняти качку, покласти в рукав для запікання. Ні в якому разі не робити проколів!

Надіслати готуватися в розігріту духовку (180 градусів) приблизно на годину. Качина ніжка конфі буде готова тоді, коли придбає насичений золотий колір, з ухилом до коричневого кольору. Вимкнути духовку, розрізати рукав. Потім додатково на кілька хвилин залишити в тій же духовці, щоб качка не висохла. При сервіровці можна дати волю фантазії. Ніжки подають з ягодами, квашеною капустою і будь-яким смачним соусом.

Інгредієнти (на 6 порцій):

1 кг качиних ніжок; 300 г винограду без кісточок; 4 ст. л. соєвого соусу; 1, 5 ст. л. меду; спеції; 6 зубців часнику.

Спосіб приготування

Змішати соєвий соус, мед. Додати спеції, ретельно перемішати. Покрити ніжки маринадом, натерти часник на тертці. Нанести суміш на птицю. Надіслати маринуватися на кілька годин, чим довше, тим краще.

На гарячу сковорідку викласти м'ясо і смажити його в маслі на великому вогні, щоб вони зарум'янилися. Підсмажені ніжки слід відправити в мультиварку. Виноград викласти на качку. Мультиварку закрити, поставити на режим «Випічка» і тушкувати більше години.

Запечені качині ніжки - дуже вишукане і фантастично смачна страва.

Для його приготування потрібна пара-трійка годин. Але всім відомо, що качине м'ясо дуже жорстке. Щоб це виправити, потрібно добу на маринування, але старання того варті. Адже варіації доповнень до цієї страви просто зведуть з розуму всіх гурманів.

Реклама

Популярные новости


Реклама

Календарь новостей

Реклама

Архив новостей

Реклама

rss