Опубликовано: 21.10.2018
Натуральний кисіль, смак який пам’ятається довго.
1. Зварити сироп: цукор розвести в холодній воді і проварити, щоб сироп був плотноватий, зняти піну.
2.Приготувати сік: або взяти готовий (консервований), або віджати зі свіжих фруктів, ягід. Підготовлений сік поставити недалеко від плити.
3. Приготувати крохмальне «молочко»: крохмаль з розрахунку від 1ч л до 1ст л (це залежить від того, який кисіль ви хочете — рідкий або густий) розвести у склянці холодної кип’яченої води в окремому посуді і розмішати до стану молока.1стакан крохмального молочка розрахований на 1л всієї іншої рідини киселю (сиропу плюс соку)
4. Влити крохмальне «молочко» в сироп в той момент, коли сироп кипить бурхливо, що сили, і тут же швидко розмішати (не більше 15-25 с), а потім погасити вогонь і продовжувати інтенсивно помішувати рідину.
5. Як тільки загусання виникло, влити в киселеподібну масу ягідно-фруктовий сік і знову інтенсивно розмішати, втерти його в драглисту масу. Такий кисіль буде, по-перше, мати гарний смак абсолютно свіжого, а не переварена фруктового соку і володіти запахом ягід, а по-друге, не буде мати кисільної плівки, яка утворюється при одночасному варінні сиропу і ягідного соку.
Попробуйте ще, щось смачненьке наприклад салат полянка http://bestreceptik.com/ .